Делегацијата на ВС на Полска ќе има средба со началникот на ГШ на АРМ генерал-потполковник Методија Величковски, по што ќе следат официјални разговори за актуелната безбедносната ситуација во регионот, пред се за мигрантската криза низ призмата на договорот помеѓу ЕУ и Турција, како и за унапредување на билатералната армиска соработка, соопшти Канцеларијата за односи со јавност на НГШ на АРМ.

Во тек на престојот во Македонија генерал Гочул ќе биде примен од претседателот и врховен командант на ВС на РМ Ѓорге Иванов, со генерал Величковски ќе ја обиколат македонско-грчката граница и ќе го посети Центарот за обука на пилоти.