Според него, во 2016 година цената може да балансира од 40 до 50 долари. Што се однесува до изгледите за 2017 година, просечната цена ќе биде околу 50 долари, можеби и малку над тоа. Многу нешта зависат од финансиските фактори, од ставот на американската Фед кон стапката за рефинансирање.

Сметаме дека цената на нафтата е многу зависна од позицијата на доларот во кошницата на валутите, рече тој.