Секако во овие години нема да бидете млади и убави, но истражувањето тврди дека бар тогаш за нијанса изгледаме постари и поозбилни.

„Anti – age” третманите никогаш не биле популарни, а стручњаците проценуваат дека во 2021 година козметичката индустрија за подмладување ќе вреди дури и 216 милиони долари.

Добро знаеме дека стареењето е сосема природен процес, но секако во нашите гени и стилот на живеење зависи колку брзо ќе старееме и ќе престанеме да изгледаме младолико.

„Додека све безгрижни во дваесетите години, бидејќи нашата кожа е сеуште еластична и метаболизмот ни е брз, триесетите нас ни носат бројни промени” пишува британскиот весник „Mirror”.

Според многу истражувања, токму округлиот 30-ти роденден, е моментото кога почнуваме да старееме.