Фолк-пејчаката Нада Топчагиќ неодамна откри дека пред неколку години се избрукала кога наместо да му се јави на оџачарот за да ѝ донесе јаглен, свртела кај српскиот министер, Ивица Дачиќ. Таа раскажала дека нејзиниот пријател оџачар, исто така се вика Ивица, па тука настанала забуната.

„Навистина ми требаше Ивица, кој е оџачар и тргнав да му ѕвонам, но наместо него, по грешка го повикав министерот Ивица Дачиќ. Ивица е оџачар, ми ја чисти пепелта и ми носи јаглен, а притоа е и многу евтин. Ѕвонам јас на бројот и ми се јави една жена, веројатно секретарка на Дачиќ. Па ми вели: ‘Надо, Ивица е во Брисел’. Се прашувам јас, како оџачарот во Брисел, па на мажот му велам: ‘Златко, го изгубивме нашиот Ивица, отишол во Брисел, веројатно некоја агенција го пронашла и го ангажирала да работи за нив’. Живи бруки… Шоу“, раскажала пејачката.

Таа додала и дека дури по неколку дена сфатила дека се јавила кај министерот.