Добитникот на Оскар, за улогата на Џокер, Хоакин Феникс, не чекаше долго по говорот што го одржа на Наградите на Академијата за проблемот со кравите и нивните телиња и отиде во кланица во Калифорнија.

Ѕвездата на Jокер посети кланица во Лос Анџелес само еден ден откако освои награда за најдобар актер и во таа пригода разговараше со сопственикот на кланица Ентони Ди Марија, а потоа направи нешто невидено.

Актерот помогна да се спасат кравата и нејзиното теле од сигурна смрт.

Хоакин бил виден како носи теле од каде се родило до приколката каде била неговата мајка. Овие животни сега ќе живеат среќно некогаш и ќе пораснат на фарма во северниот дел на Лос Анџелес. И сега тие имаат имиња.

Феникс на кравата и го дал името „Слобода“, додека на телето името „Индиго“.

Никогаш не помислив дека ќе пронајдам пријател во кланицата, но откако го запознав Ентони, сфатив дека имаме многу повеќе заедничко отколку различно. Без неговиот гест, Слобода и нејзиното теле Индиго би запознале со ужасната смрт”, рече Феникс.

Тој додаде дека тој и другите активисти за поддршка на животните ќе продолжат да се борат за слободата на сите животни кои страдаат во овие ужасни системи, но тој е и среќен за оваа победа.