Франција е само на почетокот на кризата со коронавирусот и се бори со времето да го спречи нејзиното ширење, изјави францускиот претседателот Емануел Макрон.
        
„Ние сме во почетокот на кризата. Ги презедовме вонредните мерки за да го апсорбираме првиот бран, но започнавме трка со времето за борба против вирусот“, рече Макрон на почетокот на кризната седница во Министерството за внатрешни работи.
        
„Треба да реагираме веднаш и да се реорганизираме секој момент“, додаде тој.

извор: Makfax