Дарко Лазиќ се осврнал на озборувањата дека наводно му е одземена колата, дека го гонат профитери, како и тоа дека неодамна изнајмил обезбедување, бидејќи се плашел за личната безбедност. Сега се огласил и ја открива правата вистина.

“Обезбедување никогаш не ми требало, нити некогаш сум го имал. На никого во животот не сум направил лошо. Ок. се пишува дека должам. Должам. Се пишуваше дека должам 500.000. НЕ, должам еден милион. Подобро да кажам дека должам, отколку да ми бараат пари на заем“, ркол Лазиќ.

Дарко истакнува дека го променил животот после сообраќајната несреќа, а операција за намалување на желудник ја препорачавува.

“Голема е промената, мене навистина ми дојде полесно. Да знаев дека операцијата ќе биде добра за мене, дека добро ќе се чуствувам, порано тоа ќе го сторев. Навистина би им ја препорачал на оние на кого им е потребна. Сега живеам по нормално. Што јадам? Супи, пире-компир. Се е кашасто и лесно за варење. Благо никогаш не сум јадел и не го сакам. Алкохоот не го исфрлив. И да сакам, неможам да испијам многу. Желудникот не ми го поднесува. Жив човек сум, зошто не би се напил. Нишо во животот не е забрането“ истакнува пејачот.