Се појави нова жртва на Малчанскиот бербер. По скоро 30 години, жителка на селото Малчараскажа дека Нинослав Јовановиќ се обидел да ја силува и да и ја истриже косата.

– Сега имам 49 години. Се се случи кога имав 20 години, а тој имаше 17 години – започнува исповедта на исплашената жена.

– Ме запозна во селото, постојано следеше и ме опсадуваше, а потоа еден ден сакаше да ме силува. Сè уште имам трауми и она што се случува денес, само истури сол на раната.

Таа вели дека уште првиот ден откако се дознало за киднапирањето на Моника, секојдневно се потсетувала на нејзиното искуство.

– Не знам како успеав да  избегам од неговите раце. Бегав како луда. Се разбира, тој цело време ме бркаше, а потоа некаде надвор од мојата куќа тој зеде една од летвите и ме удри по главата. Татко ми слушна дека нешто се случува, па истрча надвор од куќата. Кога Нинослав го виде, тој избега. Целата бев покриена со лузни на моето срце и душа, рани кои никогаш не минуваат.

Деновиве, таа седи затворена дома и со став да се појави надвор бидејќи Малчанскиот ебрбер се уште е на слобода.  Сите нејзини роднини и пријатели кои знаат низ што поминува се многу внимателни кон неа.