Лидерот на ВМРО-ДПМНЕ повика на протест во вторник за Гоце Делчев, коментирајќи дека тој е црвената линија на нашето достоинство.

Протестот ќе почне во 18.30 часот од Министерството за правда, мостот „Гоце Делчев“ и ќе заврши пред МНР.

Делчев го разбираше светот како поле за културен натпревар помеѓу народите.

Европската Унија, од која секој ден сме се…

Posted by Hristijan Mickoski on Sunday, September 13, 2020

„Делчев го разбираше светот како поле за културен натпревар помеѓу народите. Европската Унија, од која секој ден сме се подалеку со мафијата на власт, почива врз идеите на солидарност, заедништво и градење на мостови. Владата преговара за Делчев, а очите на јавноста се далеку од тоа што за нашата земја е суштински важно. Нашите историчари заслужуваат поддршка, затоа што Гоце е столбот на македонизмот. Власта да има во предвид колку е важен супстратот за кој разговараат. Протест на ВМРО-ДПМНЕ во вторник, во 18:30 часот од Министерството за правда, мостот “Гоце Делчев”, до МНР. Ова е протест на народот, целта е ЗА ЕУ, ЗА МАКЕДОНИЈА, ЗА ДЕЛЧЕВ. Гоце е црвената линија за нашето достоинство“, порача Мицкоски.

извор: Makfax