Од изјавите на историчарите од комисиите дознаваме дека бугарската страна се противи за терминот Македонски кој што го означува нашиот идентитет, додека Зоран Заев упорно не убедува дека не преговара за идентитетот и историјата, истакнува лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски.

Бугарската страна кажува дека за придавката Македонски се разговара на повисоко ниво што во превод би значело дека Заев тргува.

Та нели се беше во главата на вморвците?

Поддршка за нашите историчари да опстојат на вистината. Лажеше додека се колнеше во најмилото и продаваше, лаже и денес.

Заев е проблемот, а народот е одговорот – напиша Мицкоски на својот Фејсбук профил!