Христијан Мицкоски, Претседател на ВМРО-ДПМНЕ во своето гостување во емисијата Клик Плус обелододени нов скандал  каде посочува дали висок полициски финкционер на СДСМ менувал  менувал кривична пријава и извешатај кон таа кривична пријава за компании и лица поврзани  со ископ во РЕК Битола?

-Еве ве охрабрувам да го прашате обвинителството и обвинителката во обвинителството за организиран криминал и корупција дали висок полициски функционер  на СДСМ менувал кривична пријава и извешатај кон таа кривична пријава за компании и лица поврзани  со ископ во РЕК Битола ? Поставете го тоа прашање, а ние како ВМРО-ДПМНЕ  ќе одговориме дали менувал или не менувал и зошто менувал, кои биле причините затоа што се споменуваат имиња кои што се дел родниснки врски со премиерот Зоран Заев. Еве вашата телевизија нека го постави ова прашање и да видиме што ќе одговори надлежното обвинителство, потенцира претседателот Мицкоски во своето гостување.