Лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски си споменува за жртвите од катастофалниот земјотрес во Скопје.Мицкоски потсетува на солидарноста и нескршливата волја на скопјани градот во кој живееме да се изгради, да никне од рушевините и да продолжи да се развива. Градот убав пак ќе никне.

Можеби има поубави метрополи, но ова наше Скопје е најубавото!