Лидерот на ВМР-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски му порача на премиерот Зоран Заев дека враќањето на таблите ќе биде една од првите историски грешки кои ќе ги исправат.

А јас сум подготвен, веднаш откако ќе те поразиме со народот, да ги исправиме сите твои историски и противзаконски…

Posted by Hristijan Mickoski on Sunday, December 20, 2020

„Јас сум подготвен, веднаш откако ќе те поразиме со народот, да ги исправиме сите твои историски и противзаконски грешки.Враќањето на таблите кои ја рефлектираат вистинската историска вистина, а Заев ќе ги смени, ќе биде меѓу првите грешки што ќе ги исправиме!“, порача Мицкоски на Фејсбук.

извор: Makfax