Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ годината ја завршува со искачување на врвот на Водно до Милениумскиот Крст.

Тој беше придружуван од пратеникот Јохан Тарчуловски, членот на Извршниот комитет на ВМРО-ДПМНЕ, Владимир Нелоски и македонската ракометна легенда и неговиот советник за спорт од тимот, Борко Ристовски.

Фотографијата од искачувањето на Водно ја објави Нелоски кој напиша:

Ја завршуваме годината како што ја започнавме, одејќи кон врвот!