Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски објави видео од големиот собир кој се случи саботата во СЦ Јане Сандански при што се заблагодари на  македонските граѓани за огромната поддршка која му ја даваат

Почитувани граѓани, од срце ви благодарам за вашата огромна поддршка. Тоа ми дава огромна енергија и уште поголема обврска да продолжам да работам со целата мојата сила за вас, за вашите семејства и нашата Македонија. ОБНОВАТА ДОАЃА! Напиша на својот Фејсбук профил, претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски.