Можни се три сценарија за македонската економија и сите завршуваат со огромно зголемување на јавниот долг.

Добро е што владата делумно ги прифати мерките од уредбата што ја предложивме, но потребно е уште повеќе, да не се бара од корисниците да ја вратат помошта од државата, релаксирање на фискалната политика и државна помош и за месец март за работниците и компаниите.

Не се согласувам со кронизмот, профитерски да се ќарува преку зголемување на акцизата на горивата, што ќе донесе покачување на продуктите потребни за граѓаните.

Фејсбук статус на претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски.