Си го смениле законот кој бил на јавна расправа и кој го презентирале во Баку за заштита на Охридскиот регион.
Убациле и етничка компонента, Бадинтерово гласање, еј за нешто што се однесува на природа, што е егзактно, за што требаат луѓе со познавања, а не само по етнички клуч да се тера. Која банда сте бе вие, какви сте вие преваранти и штеточини, ова на својот Фејсбук-профил го напиша новинарот Ивор Мицковски, критикувајки ја власта за лошото водење на државата.