На претстојниот женевски мотор шоу јапонскиот „Субару” ќе се претстави со два новитети. Едното е големо спортско-корисно возило со седум седишта, додека второто изненадување е мал автомобил.
Во фабриката на „Ауди” во Некарсулм, Германија, од производната лента излезе пет милионитиот „A6″.
Мерцедес Бенц промовира нови мотори кои за прв пат ќе бидат вградени во најмалата штутгардскат лимузина. Тоа се два В6 мотори, веќе претставени во поголемата „е класа”, а на пролет ќе дебитираат во моделите „c 350″ и „c 320 cdi”.