Поранешниот генерален секретар на СДСМ, Александар Кирацовски на денешната собраниска седница од говорницата им се обрати на пратениците од опозицијата со зборовите: Дај престанете еднаш веќе со таа афера. „Рекет“ па „Рекет“!

За оваа негова реакција, поранешниот прв човек на СОРОС во Македонија, Владимир Милчин пишува на својот ФБ профил:

Вознемирен пратеник, засегнат, коментира Милчин.