Претседателот на Република Српска, Милорад Додик, утре ке има официјална посета на Старо Нагоричане. Тој ќе се сретне со кандидатот за градоначалник од Коалицијата за подобра Македонија,  Елена Јаќимовиќ, при што ќе се разгледа мозноста за соработка и помош на општината Старо Нагоричане,

Во 14 часот е предвидено, Додик да има јавно обраќање кон присутните на општинскиот плоштад и ќе ја посети црквата Свети Ѓорѓи.