Како да се омажите за милионер е прашање на кое многу девојки ширум светот бараат одговор колку и тоа на многумина да не им се допаѓа. Богат брак често никогаш не е резултат на искрена љубов, туку проект во кој треба да се вложат многу знаење, вештини, мудрост и трпеливост. За тоа најдобро сведочат жените кои си поставиле задача „да се омажат добро и паметно“.

Една од нив е Швеѓанката Ана Беј (33).  Русокосата, која направила естетски корекции со цел, како што признава, да стане што попривлечна за спротивниот пол, редовно дава совети на жени кои сакаат да остават добар впечаток и да „фатат милионер“.

Во своето последно видео, таа откри 10 теми што жените треба да ги избегнуваат – вклучително и разговор за секс и фудбал.

Ана признава дека „го научила на потешкиот начин“.

– Елегантните дами никогаш не велат дека одат во трпезарија, во тоалетот или каде било што ја открива нејзината приватност. Значи, ако треба да одите, едноставно извинете се и одете каде што треба да одите во тој момент – советува Ана.

Исто така, вели дека дамите никогаш не треба да ништо да бараат од мажите, туку да ги прашуваат, но и да им се заблагодарат.

– Ако имате какви било контроверзни мислења, треба да ги задржите за себе – е реченица што Ана ја нагласува како клучна во заведувањето.

Таа откри список со „табу-теми“, кој вклучува сè – од пари до спорт.

– Не зборувајте за секс, политика, болести, спорт, религија … Не зборувајте за овие работи или други чувствителни теми што можат да влијаат на мажот да се вознемири – рече Ана.

Друг неуспех, посочува Беј, е да ги прашаат мажите што прават или колку заработуваат.

– Колку и да сте љубопитни, никогаш не прашувајте што прави, каде работи.

– Оставете ги луѓето сами да го кажат тоа ако сакаат. Не биди „Мис истражувач“ затоа што нема да испрати добра слика за тебе. Никогаш не треба по секоја цена да зборувате за пари или какви било финансиски проблеми – додаде Ана.

Иако мажите сакаат самоуверени и успешни жени, таа предупредува дека никогаш не треба да се фалите, бидејќи тоа ќе има спротивен ефект:

– Вистинските дами никогаш не би рекле дека го имаат ова или она, дека познаваат некого…

Друга забранета област е сексот:

– Дамите никогаш не зборуваат за секс. Кога жените ќе започнат да зборуваат за тоа како им е потребен секс, како сакаат секс, тоа е толку несоодветно и се чини многу агресивно.

Конечно, ако мажот дознае што прави, избегнувајте да се обидувате да извлечете нешто дополнително, Ана советува:

– Никогаш не барајте стручен совет. Ако станува збор за медицински совет од лекар, правен од адвокат.. ќе направите голема грешка.

Милионерката додава дека во друштво на маж кој сака жена, таа никогаш не треба да ги истакнува разликите во културата, ниту да ги осудува.

– Вистинските дами никогаш не се чувствителни на културните разлики во социјалните средини. Би било исто како да не сакаш одреден фудбалски тим – заклучи таа.