Северина Којиќ со месеци не плаќа алиментација за синот Александар, па поранешниот сопруг Милан Поповиќ одлучил да ја тужи, пишува ало.рс

Наводно, таа во март престанала да праќа пари за наследникот бидејќи како што вели поради короната е во тешка финасиска криза.

Северина кон крајот на претходната година го изгуби старателството над наследникот. Тогаш доби пресуда дека секој месец мора да плаќа алиментација од 160 евра. Меѓутоа, од март не даде ни денар, па Милан одлучи повторно да ја тужи, вели добро известен извор и продолжува:

„Северина и Милан се тужат за секаква глупост. Тој со години плаќаше месечна алиментација од 2 000 евра, па се нервира кога таа вели дека нема 160 евра да и прати“ тврди изворот.

Хрватската пејачка преку адвокат порачала дека алиментацијата доцни поради короната.

Таа тврди дека поради короната е во многу тешка ситуација  и дека не е во можност секој месец да издвојува 160 евра. Нема настапи, нема приходи, а и сама поради пандемијата со коронавирус беше некое време во изолација. Преку својот адвокат порача дека своите обврски ќе ги изврши кога ќе биде во можност. Поповиќ се изнервира и порача дека не верува и дека ќе поднесе нова тужба, тврди изворот.