Почитуван психолог Диедре, јас имам 30 години и веќе три години сум во врска со мојот партнер, кој има 28 години. Бевме многу добра двојка, имавме здрава врска, но работата е во тоа што тој работи во војска и се случува да не се сретнеме и по 5  месеци.

Пред два месеци се префрлив на ново работно место и таму запознав многу симпатичен 21-годишен колега. Не знам како, но од првиот состанок имаше многу хемија помеѓу нас. Неколку дена подоцна излеговме на по една пијачка и од тој состанок, тој ме однесе кај него дома.
Таа ноќ беше „оган“, тој ме фрли на креветот, ме соблече и имавме с*кс со часови.

Од таа ноќ не можеме да се одделиме еден од друг и секоја ноќ се среќаваме за да имаме с*кс.

Тој повторно ме оживеа, многу е добар во кревет и не сака сериозни врски, брак или деца затоа што е многу млад.

Од друга страна пак, моето момче сака да се венчаме и да имаме деца, но тој е секогаш далеку и јас не сум сигурна за тоа.

Сега сум помеѓу две два огнови, да останам со мојот дечко со кој  можам да создадам семејство или да останам со љубовникот, и покрај фактот дека тоа не е стабилна врска…, но с*ексот е со него е прекрасен и ме прави да заборавам на сè? “

Одговор на психологот:

Двете момчиња се многу јасни за тоа што сакаат во својот живот, а ти не! Одлучи дали сакаш семејство или љубовна авантура.
Кога ќе си одговориш на себе, тогаш ќе ти биде многу лесно да одлучиш.