Пратеникот и претседател на чаирскиот огранок на ДУИ, Изет Меџити како што дознава Курир од партиски извори незадоволен е од изборот на кадри и бара вицепремиерско место во новиот владин состав.

Според нашите информации зад Меџити стојат уште двајца пратеници, односно Зибери и Ајдари од Куманово и двајцата од редовите на ДУИ.

Кaко што велат изворите на Курир, доколку не се најде што побрзо некое решение, тешко е дека ќе помине утрешното гласање, дури и некој министер можно e и да не помине со доволно гласови.