Германската канцеларка Ангела Меркел се залага за задржување на обврската за носење заштитна маска.

Секаде, кадешто не е можно да се обезбеди задолжително растојание, маската е средство од кое не смее да се откажеме, изјави портпаролот на германската Влада, Штефен Сајбер.

Тој како пример ги наведе автобусите, метрото и продавниците. (МИА)