Компанијата Триглав Осигурување Живот овие денови доби нов генерален директор и извршен член на одбор на директори.Вилма Учета Дузлевска ја превзема челната позиција во Компанијата по поминати неколку мандати на извршни позиции во областа на осигурувањето.

Учета Дузлевска е добитник на овогодинешната награда Business Elite’s „40 under 40“ како една од најуспешните млади бизнис-лидери во Југоисточна Европа.
 
Компанијата Триглав осигурување Живот АД Скопје како дел од групацијата Триглав, која е воедно најголемата осигурително-финансиска групација во регионот Адриа,на македонскиот осигурителен пазар постои од 2017 година.

(ПР текст)

извор: Makfax