Гласините за можен развод меѓу Меланија и Доналд Трамп од ден на ден се сè погласни. „The Sun“ пишува дека ова се очекува да биде последниот Божиќ на поранешната манекенка со актуелниот претседател. За Божиќ се очекува да ја украси Белата куќа, а потоа треба да ја напушти претседателската резиденција заедно со нејзиниот сопруг Доналд Трамп.

Потоа, таа ќе поднесе барање за развод од Трамп на крајот од неговиот мандат на 20 јануари 2021 година. „ The Sun “ исто така анализира што се очекува да добие Меланија од предбрачниот договор. Се работи за 50 милиони долари кои таа може да ги добие после разводот од американскиот претседател.

Бидејќи ќе го има и старателството над нејзиниот 14-годишен син, таа ќе има и живеалиште и викендичка, покрај храната за Барон. Поранешниот модел со словенечко потекло и Трамп се во брак 15 години.

Пред Меланија, Трамп беше во брак двапати. И во двата случаи разводот беше раскинат со предбрачен договор. Неговата прва сопруга беше Ивана, чиј брак траеше 15 години од 1977 до 1992 година.

Таа, наводно, добила 25 милиони долари од разводот, вила во Конектикат и стан во Њујорк.