Бројот на туристите во Словенија е зголемен.

Причина за тоа е поради фактот дека тоа е родната земја на американската прва дама Меланија Трамп, покажуваат податоците од националната Канцеларија за статистика.

Според податоците на Канцеларијата, бројот на ноќевањата на американските туристи во Словенија е зголемен за 15,4 отсто во декември и 10,2 отсто за целата ланска година.