Малку е познато во јавноста за мајката на Маја Маринковиќ. До пред неколку месеци, сегашнат задругарка немала никаква врска со нејзината биолошка мајка, но во меѓувреме тие се помирија.

Како што пишуваат медиумите во Србија, мајката на Маја работи во позната банка и  не сака да се појавува во јавноста и не е расположена да дава какви било изјави.

– Таа жена не е од тој свет. Таа не сака да се споменува нејзиното име, а камоли нејзиното лице во медиуми. Таа работи во банка на шалтер и поради сериозноста на компанијата во која е вработена, не сака да влегува во непријатни ситуации – вели извор близок до Маја Маринковиќ.

– Не сака да ја гледа „Задруга“ и навистина се срами кога ќе види што се случува внатре. Таа не разговара со Маја долго време, а особено врската се влоши кога направи скандали на телевизија и беше со оженет човек. Сето тоа е одвратно за неа, и само што ја наведнува главата кога ќе се спомене Маја

Тој додава дека мајката на Маја живее нов живот. Има момче, задоволна е со него и не сака да се враќа на стариот пат.