Службите на Општина Чаир во текот на денешниот ден распределија заштитни маски и средства за дезинфекција за 15 приватни амбуланти на територија на Општина Чаир.

„Грижата за сигурноста на медицинскиот персонал кои се првата линија во борбата против вирусот Ковид-19 е еден од најголемите приоритети за кој наискрено се залагаме“, се наведува во соопштението.

извор: Makfax