Во целата тензична ситуација, овој херој, припадник на македонската полиција, му помогна и го преврза од повредите кои ги здобил во вандализмот на демонстрантите кои се обидуваа да го урнат споменикот на Прометеј во центарот на Скопје.

Па така,  додека Сорос и СДСМ плаќаат и организираат насилни протести,  македонската полиција застана на браникот на татковината  и ги одбрани спомениците и државните објекти – колку што можеше – а да не предизвика судир меѓу народот што верјатно е и крајна цел на организаторите. 

На сликата која ја споделија сите медиуми, се гледа како полицаецот Марјан му помага на Човек!