Српската актерка Марија Петронијевиќ пред осум години одлучи радикално да го промени својот живот. Таа го напушти Белград во 2012 година и се врати во родното село Висибаба.

Марија се занимава со земјоделство на село, конкретно – одгледува јагоди.

„Јас пораснав на село. Веројатно е дека оваа средина ме формирала и ми всади некои потреби во мене, и кога се појави можност, следејќи ја внатрешната потреба, почнав да го работам она што го сакам. Прекрасно е кога ќе видите нешто што доаѓа како производ на вашата работа и кога можете да го забележите тој напредок секој ден “, рече Марија во една прилика за „Блиц “.

Таа не се двоуми да седне на трактор и да работи таков вид на работа. Ова може да се види на видеото што го објави на својот Инстаграм профил пред неколку месеци.

„Не постои чесна работа од која човек би можел да се срами и да се срами. Во земјата на селаните на ридскиот Балкан, тие се оние кои секогаш можат да одат со крената глава, бидејќи тие го бранеа својот народ и својата земја, ги хранеа и зачуваа … Не им е лесно. Јас го знам тоа“, напиша Марија со видеото што ги воодушеви нејзините следбеници.

Петронијевиќ се врати во селото, но не се откажа од актерството. За оваа црномуреста убавица често се вели дека е српската Моника Белучи.

Оваа дама во јавноста е позната и како поранешна девојка на поранешниот ракометар Владо Мандиќ.