До физичка пресметка помеѓу две групи од малолетници дошло синоќа во угостителски објект во Сарај.

Како што јавуваат од полицијата, на пресметката претходело недоразбирање и нетрпение и бил нарушен јавниот ред со тепачка помеѓу 16 и 17 годишни малолетници од селото Грчец, скопско, од една страна и Ј.Л.(35), Б.Л.(18) и 17 годишен малолетник, сите од селото Грчец и 17 годишен малолетник од селото Глумово, скопско, од друга страна.

Сочинети се записници за констатиран прекршок по член 11 став 3 од Законот за прекршоците против јавниот ред и мир.

извор: Makfax