Го гледа Американецов и го прашува што е тоа. – Лубеница – вика Струмичанецов. – Е колицки лубеници има кај вас, да ги видиш нашиве колкави се! – Идниот пат струмичанецов носи диња. А Американецов повторно: – Е колкаво дињче, кај нас да видиш колкави се. – Третиот пат Струмичанецов носи домат. И Американецов: – Што ти е тоа, бе, што го носиш, толицко? – Рибизла, ебате бељата, ебате!