Во меѓувреме, во истата дивизија ќе игра и Косово, но со Андора, Сан Марино и Гибралтар. Албанија ќе игра во дивизијата Ц. Според жрепката, екипите ќе се делат на по една група со три екипи и три групи со по четири екипи.

Според календарот на УЕФА, средбите од првото коло по групи ќе се играат од 6 до 8 септември следната година.