– Вака изгледа Националниот парк Маврово, 4-ти ден несобран смет!, речиси истата поплака речиси цело лето се слуша од мавровчани и туристите кои престојуваат таму.

Од Маврово постојано се објавуваат фотографии со ѓубре, а најновата да не е тажна би била смешна зашто до ѓубрето има знак ЧУВАЈТЕ ЈА ОКОЛИНАТА!

Ако вака се чува природа, тогаш како ли се уништува?!