Градовите во целиот свет продолжуваат да спроведуваат заштитни мерки за да го спречат ширењето на коронавирусот. Но, додека властите се обидуваат да го спречат ширењето на Ковид-19, пандемијата и сите проблеми што произлегуваат од тоа создаваат проблеми во секојдневниот живот.

За да се расположат себеси, но и заедниците во кои живеат, луѓето повторно почнаа да палат божикните светилки.

„На мојот најмал син денес му беше здодевно дома и ми предложи да ставиме божикни светилки на дрвјата за да нè развеселат“, напиша Мајк Грифин на „Твитер“: „Одлична идеја, пријател, повторно да ги запали светилките како знак на надежта и прекрасниот ум на мојот 10-годишен син“.

Многумина го следат овој пример и повторно ги палат божикните светилки и споделуваат слики на социјалните мрежи.

Осветлени се влезовите, покривите и цели дворови, со што карантинот е малку повесел.

извор: Makfax