Фолк пеачот Аца Лукас, се соочил на карај на 2018, како и на почеток на новата, со многу непријатности.

Покрај бојкот на неговиот концерт и неговата песма “Верен” дочекана е на нож веднаш по објавувањето.

Лукас е обвинет дека песната ја украл иако тој приложил документ со кој докажува дека легално е купена песна.

Фолкерот се нашол на удар од бројни Корејци, кои го обвиниле дека ја украл песната од една музичка група која е доста популарна.

“Имав некои потешкотии со некои хејт зајчиња. Некој сака да ме сопне. Неможат да сватат тие некои неможат мене да ме сопнат. Јас можам сам да се сопнам, но и кога ќе се сплеткам, сам се отплеткувам. Кој и да се обиде тоа е неможно. Ботовите си ја работеа својата работа, па се вклучиле и некои Корејци, некоја група која е доста популарна кои велат дека сум им ја украл песната, а јас ја украдов од Грк. Потоа им го приложив договорот, па велат дека Грците ја украле, со што на мојот Инстаграм ми нафрлија некои Корејци кои постојано ме малтретираат…”, рекол Лукас и удри по хејтерите.

“И повторно не ми можат ништо. Пишуваат од Америка, Кореја и од пи**а мат**на. Станав светски популарен, секако во негативна смисла, но можат да ме бакнат, знаеш каде… особено оние од Америка”, реол Лукас.