Лил Ким овие денови се најде пред големи проблеми. Имено, познатата раперка е прогласена за виновна затоа што лажеше за пукањето на њујоршката радио станица, и дека сега и следува казна затвор. Сепак, Лил се надева дека би можела да го избегне тоа, па ги повика своите фанови да и ја олеснат работата, со потписи. Лил, исто така, ги советуваше своите обожаватели да избегнуваат да го критикуваат судот или правниот систем.