Лекиќ дојде во Скопје во 2013 година од шампионската екипа на Ѓер и беше една од првите ѕвезди уште во почетокот на проектот на новиот Вардар. Во изминативе три сезони најдобрата ракометарка во светот за 2013 година, беше лидер во тимот и една од најомилените ракометарки кај публиката.