Корин Милер и Адам Керол станаа тема на светските медиуми заради нивниот бизарен план, кој го спроведуваа со месеци во најлуксузните ресторани во Атланта.

Имено, за да заштедат пари, тие двајца глумеле љубовна двојка. Еднаш месечно, тие резервирале маса во ресторан, а потоа организирале лажно запросување.

Адам клечел секогаш и го поставувал славното прашање: „Дали си подготвена да го поминеш остатокот од твојот живот со мене?“, А Корин секогаш одговарала потврдно.

Бидејќи чинот на предлагање се одвива пред голем број на богати гости, сопственикот на ресторанот или посетителите би ги почестиле со пијалок …

– Беше смешно затоа што луѓето порачуваа пијалоци и пиеја со нас. Ништо не плативме. Ние сме најдобри пријатели веќе осум години и патуваме насекаде заедно. Не жалам што го сторивме тоа – изјави Корни за британски „Метро“.

Корин и Адам толку многу уживале во улогите што со месеци го правеле лажниот предлог на ист начин.

Сè одело според планот се додека нивните снимки не се раширија на Интернет, кога луѓето сфатија дека зад сè стои  лага.

Иако приказната стана позната, и многумина сега ги препознаваат на улица, двајцата не се срамат од своите постапки. Многу сопственици на ресторани се предупредени да внимаваат ако Корин и Адам влезат во нивниот ресторан.