Во вечерните часови на 15 јули во скопската полиција било пријавено дека во градинка на улицата Коста Новаковиќ, додека се вршело пребројување на гласачкиот материјал, се слушнало пукање, а проектил завршил во гласачкото место број 2687.

Во тој момент во просторијата биле присутни претседателот и седум члена на изборната комисија.

Повредени лица нема, а оштетен е ѕидот низ кој поминал проектилот. Се преземаат мерки за расчистување на случајот.

извор: Makfax