x

Кугларите го прекинаа првенство на неодредено време

kuglanje-liga

На вчерашната вонредна седница на Извршниот одбор на Кугларската федерација на Македонија едногласно е одлучено одложување на Македонската кугларска лига (МКЛ) на неодредено време. Причина, неповолните здравствени услови во моментов.

ИО се обврза на една седница неделно за ажурирање на здравствената ситуација во куглањето и општата ситуација со вирусот. Оваа одлука е подложна на промена во секое време во зависност од моменталните услови.

Од почетокот на сезоната беа комплетирани две кола од МКЛ.

sportmedia.mk

© Vecer.mk, правата за текстот се на редакцијата