Надворешната канцеларија за криминалистички работи Прилеп поднесе кривична пријава против 59-годишената прилепчанка, ексдиректорка на студентскиот дом од Прилеп, за сторено кривично дело „злоупотреба на службената положба и овластување“.

Како што соопшти полицијата во текот на 2012 година пријавената, како директор на државниот студентски дом „Орде Чопела“ – Прилеп, без да објави оглас за доделување на договор за јавна набавка на електронскиот систем за јавна набавка на Бирото за јавни набавки, извршила јавна набавка на стоки и услуги за одржување и реконструкција на простории во студентскиот дом, со што овозможила четири правни лица да се стекнат со протвправна имотна корист од вкупно 990.381 денари.

извор: Makfax