Кривичниот суд Скопје, постапувајќи по препораките на Владата и Судскиот совет, како превенција од ширење на корона вирусот ја објави листата со броеви на предмети по судии кои ќе се одржуваaт во следните 30 дена, доколку се исполенти сите услови за тоа.

За подетални информации може да се информирате на следниот линк на Кривичен суд.