Изнемоштен коњ колабира на улица во Скопје Север. Од фотографиите објавени на страната „Ѕид на сообраќајниот срам“ може да се види дека коњот влечел импровизирана приколка натоварена со разни предмети.

Фотографиите предизвикаа лавина коментари кај јавноста.

Фото: Ѕид на сообраќајниот срам

„Боли ова дали се нормални, душа златна“, „До кога ќе ги трпиме овие што малтретираат животни бе, до кога?“, „Дали некој ќе одговара за овие измачени коњи, ова мислам дека е трет коњ за 10 дена. Сопственикот веднаш во затвор“, се дел од коментарите на „Фејсбук“.

Ова глетка за жал не е ретка на скопските улици. Пред неколку месеци, изнемоштен коњ, кој влечел запрежна кола, колабира во близина на Тутунски комбинат.

извор: Makfax