Партнер во Владата на Зоран Заев, вечниот Амди Бајрам своевремено носеше прстен со симболот на ВМРО-ДПМНЕ, лавчето. Откако ВМРО-ДПМНЕ го замени со СДСМ се наметнува прашањето дали Амди веќе има нов прстен, овојпат со „ружа“ но, како што стојат работите пред изборите во април од ружата на прстен нема да има фајде, а назад кај „лавовите“ Амди не го примаат. Што ќе бде со Амди после април е најголема дилема пред престојните избори, другото е помалку или пповеќе јасно.