Фраеров тргнал на свадба, ама сакал да биде одговорен и да се заштити и себе и луѓето околу себе, па ги преземал сите потребни антикорона мерки. Додуша може малку и претерал. 

Свадбава инаку се случила некаде во Херцеговина.