Во последните 24 часа се направени 3042 тестирања, а регистрирани се 947 нови случаи на ковид-19 во: Скопје-530, Куманово-30,  Дебар-3, Штип-15, Прилеп-38, Тетово-54, Струга-18, Велес-22, Битола-43, Охрид-43, Кавадарци-8, Гостивар-25, Гевгелија-3, Струмица-23, Крива Паланка-4, Радовиш-7, Крушево-2, Кочани-3, Пробиштип-8, Демир Хисар-4, Македонски Брод-5, Пехчево-1, Берово-2,  Валандово-2, Виница-1, Делчево-5, Кратово-4, Свети Николе-8, Кичево-25, Ресен-8, Неготино-3. 

Активни случаи по општини Скопје денеска (по завршување на епидемиолошките анкети, може да има измена во дистрибуцијата по општини во Скопје):

• Чаир – 424

• Гази Баба – 964

• Аеродром -1097

• Карпош – 945

• Центар – 918

• Кисела Вода – 860

• Ѓорче Петров – 567

• Бутел – 380

• Шуто Оризари – 111

• Студеничани – 32

• Сарај – 73

• Арачиново -19

• Илинден – 167

• Сопиште – 56

• Чучер Сандево – 58

• Петровец –65

• Зелениково -39

• Странец – 112

• Нераспределен- 150