Во текот на изминатото деноноќие на територија на Република Северна Македонија се регистрирани се вкупно 418 прекршоци по однос на мерката за неносење лична заштита.

Министерството за внатрешни работи апелира до граѓаните да ги почитуваат мерките и протоколите донесени од Владата со цел справување со Ковид -19.